klik voor foto's van mobiel museum HUT
klik op de foto om de collectie van mobiel museum HUT te bekijken.

HUT is een mobiel museum.
HUT is ook decor voor wisselende beeldende theateracts.
Van 2000 tot en met 2002 bouwt Werkplaats RUIM mobiel museum HUT op tijdens festivals en exposities. HUT-bezoekers belanden in de wereld van een verzamelaar die de meest uiteenlopende spullen ordent, herschikt en samenvoegt. Hierdoor ontstaan nieuwe dingen met een eigen verhaal.
In het kleine mobiele museum zijn kistjes, kooitjes en objecten te zien waarin de verzamelaar zijn verhalen heeft gevangen. Deze "kijkkasten" laten zich bekijken als mini-theatertjes waarin poetische scenes worden getoond. Door op knopjes te drukken, aan hendels te draaien, of door simpelweg een deurtje te openen, krijgen toeschouwers toegang tot deze beeldende verhalen.
Rond het museum vinden performances plaats. Uitgaande van de locatie, groeit in elke performance een ander landschap van objecten. Zo ontstaat op iedere plek een andere voorstelling. Af en toe tijdens de performance wordt een bezoeker in het museum toegelaten, en zo wordt de toeschouwer deel van de voorstelling.
Het programma van HUT blijft tussen 2000 en 2002 in beweging: de verzameling groeit, het aantal medewerkers wisselt, de acts passen zich aan hun omgeving aan.
klik voor foto's van installatie & performances, kijkdozen & objecten boven op de foto van het affiche

Aan het project HUT werkten mee
(in wisselende samenstellingen):
Barbara Damen
Anja Pinckaers
Pauline Hoeboer
Conchita Rink
Marina Trisic
Charlie Crooymans
 

 


 

projecten 2000-2005  Contact  Projecten  Nieuws   Home