ROUTE


 


 ROUTE

De installatie ROUTE was in april 2009 te zien als onderdeel van installatieproject SET in Crossfire Project Base / Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam.

De installatie bestond uit een ruimte waarin 5 grote slakken van paraffine hun glanzende sporen na hadden gelaten. Door nauwkeurige belichting lichtten deze sporen verrassend op, op de vloer van ruw beton.

In een intieme hoek van de ruimte was een video te zien, met detail-beelden van de aanleg van de hogesnelheidslijn, gefilmd vanaf de snelweg die ernaast loopt. Deze beelden vormden door hun rechtlijnige snelle ritme een contrast met de trage stille slakken, met hun kronkelende sporen.

De installatie wil op een po√ętische manier bezoekers van de installatieruimte verleiden zichzelf vragen te stellen over de snelheid en het bewustzijn waarmee zij hun routes afleggen:

Ga je gericht op je doel af, en is dat doel het enige wat je voor ogen hebt op je route of wordt je route bepaald door dat wat je onderweg tegenkomt en neem je de tijd om dat te beleven? En wat zit daar nog allemaal tussenin?www.setnet.info